GeriTatlı Tarifleri Taş kadayıf tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taş kadayıf tarifi

Taş kadayıf tarifi

Taş kadayıf, sevilen şerbetli tatlılardan biri. Krep hamuruna benzeyen hamurla hazırlanan bu tarif, arasına eklenen ceviz ve yayında servis edilen kaymakla lezzetini katlıyor. Dilerseniz bu nefis tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki taş kadayıf nasıl yapılır? İşte taş kadayf tarifi ve malzemeleri...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

İçi için:

150 gram iri kıyılmış ceviz içi

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Çeyrek limonun suyu

Taş kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin.

Kaynamaya başladığında altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.

Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için kenara alın.

Tatlının hamuru için Ilık süt, su, şeker, tuz ve kuru mayayı derin bir kasede karıştırın.

Unu da ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın.

Karışımın üzerini streç filmle örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Kabaran hamuru yağsız tavaya pancake pişirir gibi kepçeyle aktarın.

Hamurların sadece bir tarafını pişirin ve tavadan alın.

Üstü kuruyana kadar pişirdiğiniz hamurları kenara alın.

Pişirmediğiniz tarafına ceviz koyun ve D harfi şeklinde kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın.

Tercihe göre hamurları yumurtaya bulayabilirsiniz.

Ardından yağda kızartın.

Yağdan çıkardığınız hamurları hemen soğumuş şerbete koyun.

10 dakika şerbette beklettiğiniz tatlılarınızı alıp, Antep fıstığı ve kaymakla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…