Tarama en çok alabalıktan elde edilen balık yumurtasıdır. Turna, kefal, göl balığı vb. yumurtaları da taramadır.
Son Güncelleme:
Tarama tarifi
Sıcak olarak servis yapılan balık ve deniz ürünlerinin yanında servis edebileceğiniz bir meze...
Yapımı için malzemeler
- 150 gram tarama
- 2 adet limon
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 dilim bayat ekmek
Tarama tarifi Nasıl yapılır?
Taramanın önce zarlarını ayırın. Tahta bir kaşıkla ya da mikserle ezin. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp, içlerini ıslatalım ve iyice sıkın. Ezdiğiniz taramaya karıştırın. Limonların suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağı azar azar akıtarak aynı yöne karıştırın. Mayonez kıvamına gelince taramanız servise hazır.