GeriMeze Tarifleri Tahinli patlıcan közlemesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli patlıcan közlemesi

Tahinli patlıcan közlemesi

Klasik patlıcan közlemesinin Antalya'ya ait tahinli bir versiyonu olduğunu biliyor muydunuz? Mangalın yanında en sevilen mezedir patlıcan közlemesi. Tabii mangal yakmayı beklemeden fırında ya da ocak üstünde kolayca yapabilirsiniz. Közlerken bıraktığı güzel kokunun yanı sıra tahin dokunuşuyla misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Alışılmışın dışında bir tat olan tahinli patlıcan közlemesi nasıl yapılır? Cevap hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet patlıcan (çekirdeksiz)
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tahinli patlıcan közlemesi Nasıl yapılır?

Zeytinyağı ve limon suyunu çukur bir kaba koyup karıştırın.

Patlıcanlara çatal saplayarak birkaç delik açın.

Ocak üstü harlı ateşte çevirerek közleyin.

Patlıcanların içinin kurumaması için çok fazla yakmamaya dikkat edin.

Közlenmiş patlıcanların yanmış dış kabuklarını, bıçakla sıyırarak temizleyin.

Hafif sıkarak suyunu çıkardıktan sonra zeytinyağı, limon karışımına koyun ve çatalla ezin.

Ezilmiş patlıcanlara dövülmüş ceviz içlerini, ezilmiş sarımsak dişlerini, tahini ve tuzu katın.

Ardından tüm malzemeyi karıştırın.

Karışımı servis tabağına çıkartın ve üzerini maydanozla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.