GeriEt Yemeği Tarifleri Tadı unundan köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tadı unundan köfte tarifi

Tadı unundan köfte tarifi

Köftenin tabanındaki unlu harç bambaşka bir lezzet kaynağı.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Köfte için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 2 dilim ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • 2 salçalık kırmızı biber
Kızartmak için:
  • Zeytinyağı
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 30 gram tereyağı

Tadı unundan köfte tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak rengi iyice koyulaşana kadar kavurun. Ezilmiş sarımsağı ekleyin. Suyu ve sirkeyi yavaşça ilave ederek hızlıca karıştırın. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Salçalık kırmızıbiberleri zeytinyağında kızartıp, soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup uzunlamasına şeritler halinde doğrayın. Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayıp zeytinyağında kızartın. Unlu harcı bir tabağa alarak üzerine köfteleri ve soyulmuş kırmızıbiberleri yerleştirin. Tereyağını kızdırıp kırmızı toz biberle tatlandırın. Köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.