GeriKahvaltılık Tarifleri Sütsüz pankek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütsüz pankek tarifi

Sütsüz pankek tarifi

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti pankeki sevmeyen yoktur. Her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabilirsiniz. Üzerine bal sürüp tatlandırabilir, peynir sürüp afiyetle yiyebilirsiniz. Bu lezzeti bir de sütsüz denemeye ne dersiniz? İşte tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Sütsüz pankek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları bir kabın içerisine kırın.

Üzerine toz şeker ilave ederek güzelce çırpın.

Ardından su, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek çırpmaya devam edin.

Daha sonra unu da eleyerek azar azar ilave edin.

Pürüzsüz ve akışkan kıvamlı bir harç elde edene kadar çırpmaya devam edin.

Orta boy bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın.

Harcı tavaya dilediğiniz boyutlarda aktarın.

Arkalı önlü güzelce pişirin.

Lezzetli kahvaltınız hazır.

Pankek yemeniz için hazır durumda. Afiyet olsun.