GeriÇorba Tarifleri Sütlü kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü kabak çorbası tarifi

Sütlü kabak çorbası tarifi

Sütlü kabak çorbası hep aynı çorbaları tüketmekten sıkılanlar için harika bir alternatif olabilir. Kışın Girit, yazın da sakız kabağıyla yapabileceğiniz bu çorbayı evdeki herkes çok beğenecek, tadan tarifini isteyecek. Meraklanmaya başladıysanız hemen tarifimize geçelim…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Sütlü kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Sütü bir tencerede hafifçe ısıtıp kenarda bekletin.

Kabakları soyup rendeleyin.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Unu ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından kabakları suyunu sıkmadan tencereye ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün.

Son olarak sıcak suyu ekleyip kapaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.

Kabaklar pişince blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Ardından ılık sütü karıştıra karıştıra çorbanıza ekleyin.

Son olarak tuzu da ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Çorbanız servise hazırdır, afiyet olsun…