GeriTatlı Tarifleri Sütlü irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlü irmik tatlısı tarifi

Sütlü irmik tatlısı tarifi

Sıcak günlerde ağır tatlılar yemek istemeyenler için sütlü tatlılar oldukça ideal. Sütün lezzetini sonuna kadar hissedeceğiniz bu tatlının en önemli malzemelerinden biri de irmik. Süt ve irmik buluşunca hem hafif hem de dikkat çekici bir tatlı çıkıyor ortaya. Akşam yemeklerinin ardından yiyebilir veya beş çaylarınızın sultanı yapabilirsiniz. Peki sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilya

Sütlü irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

  • Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
  • Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Daha sonra tencereyi ocağa alın ve pişirmeye başlayın.
  • Rendelenmiş limon kabuğunu da karışıma ilave edin.
  • En son bir paket vanilyayı da ekleyin.
  • Tatlıyı sürekli karıştırarak, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.
  • Birkaç saat buzdolabında bekletin.
  • Tatlıyı dilerseniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.