GeriKahvaltılık Tarifleri Süt reçeli (dulce de leche) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt reçeli (dulce de leche) tarifi

Süt reçeli (dulce de leche) tarifi

Biraz zahmetli ama çok lezzetli bir tarifimiz var: Kahvaltı, kek, pasta, kahve, dondurma gibi birçok yerde kullanabileceğiniz süt reçeli. Başta Arjantin ve Şili olmak üzere Latin Amerika ülkelerinde çok sevilerek tüketilen bu tatlının tadına doyamayacağınızı garanti edebiliriz. Biraz sabırla nefis sonuçlar elde edeceksiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre günlük süt
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Yarım çay kaşığı karbonat (taze olması önemli)
  • 2 çorba kaşığı fındık ezmesi

Süt reçeli (dulce de leche) tarifi Nasıl yapılır?

Süt reçeli için geniş bir tencereye ihtiyacınız var. Malzemeleri koymadan önce tencereye su koyup her tarafını ıslatın.

Süt ve şekeri tencereye boşaltıp orta ateşte şekerler eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kaynayınca taze karbonatı ekleyip hemen ocağın altını kısın. Karbonat eklenmiş süt sürekli kabaracağı için 2 saat boyunca başında beklemelisiniz.

Süt koyu karamel rengi alınca fındık ezmesini ilave edip çırpma teliyle pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Temiz bir kavanoza doldurup soğuduktan sonra kapağını kapatın. Reçel soğuduktan sonra daha da katılaşacak, buzdolabında 3 hafta kadar dayanacaktır.

1 litre sütten 300 grama yakın reçel elde edebilirsiniz. Reçeli kahvaltı, kek, pasta, cupcake, kahve, dondurma gibi çok yerde kullanabilirsiniz. Biraz zahmetli ama çok lezzetli.