Son Güncelleme:
Süt helvası tarifi
Fransızların creme brulee'si varsa bizim de süt helvamız var. Sütlü un helvasının üzeri çıtır karamelize şekerle kaplanmış bu haline herkes bayılacak. Üstelik yapılışı da çok kolay. İnanmayan tarifine bakabilir, hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 2 bardak süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
Süt helvası tarifi Nasıl yapılır?
İlk önce sütü ısıtın, şekeri ekleyip eritin. Tereyağını bir tavada eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Sütü yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın.
2-3 dakika pişirdikten sonra karışımı küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerlerine esmer şeker serpip fırınlayın. Üzeri kızarınca alın, ılık tüketin.