GeriTavuk Yemeği Tarifleri Susamlı tavuk sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Susamlı tavuk sarma tarifi

Susamlı tavuk sarma tarifi

Tavuk her evin mutfağında bulunan ve kullanım alanı oldukça geniş olan bir malzeme. Kendi lezzeti çok baskın olmadığından birçok başka malzemeyle de eşleşebiliyor. Bu tarifimizde tavuğun içinde biber ve pastırma, dışında ise susam var. Siz de bu enfes tavuk yemeğini mutfağınızda denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram inceltilmiş tavuk fileto
  • 2 adet salçalık kırmızıbiber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet dolmalık sarı biber
  • 250 gram taze kaşar
  • 100 gram pastırma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı susam
  • 1 adet yumurta beyazı

Susamlı tavuk sarma tarifi Nasıl yapılır?

Tüm biberleri jülyen doğrayın.

Kaşarı pastırma dilimleri kalınlığında dilimleyin.

Tavuğu tezgaha yayıp tuz ve karabiberle tatlandırın.

Üzerine pastırma, kaşar ve biber yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun.

Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla tavukların dışına sürün.

Yumurtaya buladığınız tavukları susama bulayın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra sarmaları fırına verin.

25-30 dakika pişirdiğiniz tavukları kürdanlarını çıkardıktan sonra servis edin. Afiyet olsun…