GeriEt Yemeği Tarifleri Sura tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sura tarifi

Sura tarifi

Sura Balıkesir mutfağına ait bir et yemeği. Kuzu ya da oğlak etiyle yapıldığı için genellikle ilkbaharda ya da Kurban Bayramı gibi özel günlerde pişiriliyor ve tüketiliyor. Özellikle Havran Büyükdere ve civarında toprak fırınlarda fırın ağzı çamurla sıvanarak pişirilen surayı biz bu tarifle evinize getiriyoruz. İşte denemeniz için sura tarifimiz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuzu veya oğlak kolu
  • 150 gram kuzu ciğeri
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Sura tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın.

Kuzu ciğerini küçük kuşbaşı doğrayın.

Zeytinyağının tencerede kızdırın.

Soğan, dolmalık fıstık ve pirinçleri yağda kavurun.

Ciğeri de ekleyin.

3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip pilavınızı pişirin.

Pilav dinlenip ılınınca kuzunun kolunu kaburga tarafından bıçakla açın.

İçine iç pilavı doldurun.

İğne iplikle etin açık kalan kısmını dikin.

Salçayı suyla açıp etin üzerine fırçayla sürün.

Eti tepsiye alıp etrafına ılık su dökün ve et iyice pişene kadar fırınlayın.

Sıcak servis edin, afiyet olsun…