Sulu köfte tarifi
Hem lezzetli hem pratik bir anne yemeği desek sizin de aklınıza kesinlikle sulu köfte gelir. İster patates, ister havuç, içine koyacağınız farklı sebzelerle lezzetine lezzet katmak mümkün. Yanına bir de pilavla yapacağınız sunumlarla akşam yemeklerinizi şenlendirecek bir tat olan sulu köfte nasıl yapılır? Uzakta bile olsanız sizi evinizde hissettirecek sulu köfte tarifi:
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı ince bulgur
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle bir kap içine kıymayı koyun.
Üzerine ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin.
Ardından kıvam alması için ince bulguru ilave edin ve yoğurun.
Daha sonra bir tepsiye un serpin ve hazırladığınız köfteleri unun içinde yuvarlayın.
4 orta boy patatesi soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Soğanı da incecik doğrayın ve geniş bir tencere içinde yağ ile kavurun.
Ardından domates salçasını da 2 dakika kadar kavurun.
Küp şeklinde kesilmiş patatesleri de ekleyin ve patateslerin üstünü geçecek kadar su koyun.
İçine arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra una buladığınız köfteleri de ekleyin ve altını kısıp 25-30 dakika daha pişirin.
Nefis sulu köfteniz hazır! Afiyet olsun...