Sulu köfte tarifi
Anadolu’nun her şehrinin ayrı bir köftesi vardır ve bu köftelerin hepsi de birbirinden lezzetlidir. Afyonkarahisar’ın ünlü köftesi de salçalı sosla lezzetlenen sulu köftedir. Yöresel ağızla “sulu köttü” diye de adlandırılan bu yemeğin tadına bakmak için illa Afyonkarahisar’a gitmenize gerek yok çünkü sizin için enfes bir sulu köttü tarifimiz var. Çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden elinize sağlık!
Yapımı için malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- 1 su bardağı düğü (ince bulgur)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karbonat
Sosu için:
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
Sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.
Kıyma, düğü, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğanı karıştırıp iyice yoğurun.
Tuz ve karabiber ekleyip yeniden yoğurun.
Köfte harcının kıvamı özleşince misket boyutunda köfteler yapıp bir tepsiye alın.
Sos için soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı kavurup soğanları kavurun.
Salçayı da ekleyip onu da kavurun.
Köftelerin üzerini hafifçe geçecek kadar su ilave edip sos kıvam alana kadar kaynatın.
İçine köfteleri ekleyin ve altını kısın.
Köfteler pişince yemeğinizi sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…