GeriBörek Tarifleri Sucuklu paçanga böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sucuklu paçanga böreği tarifi

Sucuklu paçanga böreği tarifi

Paçanga böreği genelde pastırmayla yapılır ama sucukla da çok nefis oluyor. Özellikle kahvaltı sofralarında ve çay saatlerinde sıcak sıcak masaya getirebileceğiniz ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz sucuklu paçanga böreği tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Dışındaki çıtır çıtır galeta unuyla sucuklu paçanga böreği bir numara.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 200 gram sucuk
  • 3 adet yufka (Hazır satılan sigara böreklik yufkayı da kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Galeta unu
  • 2 adet yumuta
  • Sıvı yağ

Sucuklu paçanga böreği tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tüm malzemeleri jülyen doğrayın.

Yufkayı sigara böreğinden biraz kalınca kesin.

Jülyen kestiğiniz malzemeleri yufkanın içine yerleştirip sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde sarın.

Börek sayısına göre galeta ununa tuz ekleyin.

Sardığınız börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa iyice bulayıp hafif yağlı tavada kızartın.