GeriSalata Tarifleri Şuba salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şuba salatası tarifi

Şuba salatası tarifi

Rengarenk bir salata olan şuba salatası, Rusya'nın ve geçmişte SSCB'nin parçası olan ülkelerin mutfaklarında çok sık karşımıza çıkıyor. Türkiye'de de çok sevilen şuba salatası çay saatlerinde de kutlama sofralarında da yerini kolayca alabilir. Bu şuba salatası tarifini sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. Evde kolayca yapabileceğiniz bu salatanın tarifini kesinlikle kaçırmayın. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet pancar
  • 1 adet yumurta
  • 300 gram mayonez
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Süslemesi için:

  • 1 demet dereotu

Şuba salatası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü haşladıktan sonra küçük parçalar halinde didikleyin.

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde kesin veya rendeleyin.

Pancarları kabuklarını soymadan haşlayın.

Havuçları da yumuşayana kadar haşladıktan sonra küp küp doğrayın.

Pancarların kabuklarını kağıt havluyla ovarak çıkartın ve rendeleyin.

Haşlanan yumurtaları da küp küp kesin.

Salatayı servis edeceğiniz tabağa iki kaşık mayonez sürün.

İnce bir kat haşlanmış patatesi tabağa döşeyin.

Ara katlara mayonez sürüp, tuz ve karabiber serpiştirerek sırasıyla; haşlanmış ve doğranmış tavuk, patates, havuç ve yumurta akını kat kat döşeyin.

Yumurta akları üzerinden mayonezle geçip, salatanın üzerini rendelenmiş pancarla kaplayın.

Buzdolabında 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...