GeriTavuk Yemeği Tarifleri Soslu tavuk tantuni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soslu tavuk tantuni tarifi

Soslu tavuk tantuni tarifi

Soslu tavuk tantuni, sokak lezzetlerini sevenlere alternatif sunuyor. Ekmek arası ya da lavaş dürüm olarak servis edilebilen tavuk tantuni, lezzetiyle etle yapılan tantuniyi aratmıyor. Üzerine yoğurt dökerek servis edebileceğiniz soslu tavuk tantuni tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

500 gram tavuk göğsü

500 gram tavuk göğsü

2 adet kuru soğan

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Pul biber

4 adet lavaş

Sosu için:

Yoğurt

Dilerseniz sarımsak

Tereyağı

Kırmızı pul biber

Soslu tavuk tantuni tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın.Tavukları haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Tavayı güzelce kızdırıp zeytinyağını ve baharatları kokusu çıkana kadar tavada çevirin.
İçine tavukları ekleyip dışları kızarana kadar kavurun.

Soğanı piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın.

Tavukları ocaktan almadan hemen önce soğanı ve domatesi ekleyip karıştırın.

İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip malzemeyi lavaşlara bölüştürün.

Dürüm haline getirdikten sonra dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…