GeriEt Yemeği Tarifleri Siverek tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Siverek tava tarifi

Siverek tava tarifi

Şanlıurfa mutfağında karşımıza çıkan Siverek tava, lezzetinin yanı sıra kolay yapımıyla da öne çıkıyor. Yanında lavaş ekmeği veya pilav ve ayranla nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Sofranızı şölene çevirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki Siverek tava nasıl yapılır? İşte nefis lezzeti ve pratik yapımıyla Siverek tava tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz isot biberi
  • Karabiber
  • Tuz

Siverek tava tarifi Nasıl yapılır?

Kabuğu soyulmuş domatesi ve biberleri küçük küçük doğrayın.

Üzerine baharatları ve tuzu da ilave edip güzelce yoğurun.

Daha sonra harcınızı fırın tepsisine yayın.

200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...