Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Siverek tava tarifi
Şanlıurfa mutfağında karşımıza çıkan Siverek tava, lezzetinin yanı sıra kolay yapımıyla da öne çıkıyor. Yanında lavaş ekmeği veya pilav ve ayranla nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Sofranızı şölene çevirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki Siverek tava nasıl yapılır? İşte nefis lezzeti ve pratik yapımıyla Siverek tava tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 adet kapya biberi
- 6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz isot biberi
- Karabiber
- Tuz
Siverek tava tarifi Nasıl yapılır?
Kabuğu soyulmuş domatesi ve biberleri küçük küçük doğrayın.
Üzerine baharatları ve tuzu da ilave edip güzelce yoğurun.
Daha sonra harcınızı fırın tepsisine yayın.
200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...