GeriHamur İşi Tarifleri Sinop mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sinop mantısı tarifi

Sinop mantısı tarifi
Mantı deyince sizin için de akan sular duruyorsa bir de Sinop mantısını deneyin!

Mantı deyince sizin için de akan sular duruyorsa bir de Sinop mantısını deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 1 adet soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Haşlamak için:
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su
Sosu için:
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Sinop mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

İç harcını hazırlamak için soğanı geniş bir kaba rendeleyin. Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin. Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın. Çok az zeytinyağı ve tuz eklediğiniz kaynar suda haşlayın.

Sosu için ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın. Pişen mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri ilave edin. Yoğurt ile birlikte servis yapın.