GeriZeytinyağlı Tarifleri Sinkonta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sinkonta tarifi

Sinkonta tarifi

Sinkonta, balkabağı ile yapılan enfes bir Ege yemeği. Fırında piştiği için oldukça hafif ve lezzetli olan sinkontayı dilerseniz tek başına bir yemek olarak, dilerseniz de et yemeklerinin yanında yardımcı olarak servis edebilirsiniz. İşte Manisa mutfağından nefis sinkonta tarifimiz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balkabağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 6 diş sarımsak
  • 2-3 dal kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sinkonta tarifi Nasıl yapılır?

Kabağı soyup yıkadıktan sonra dilimleyin ve tepsiye dizin.

Soğanı piyazlık doğrayıp kabakların üzerine dizin.

Salçayı ve unu 1 çay bardağı suda ezin.

Üzerine sirke, limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin ve çırpın.

Hazırladığınız sosu kabakların üzerine dökün.

Üzerine pul biber ve nane serpin.

Tepsinin üzerini folyoyla kapatın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

45 dakika kadar pişirdikten sonra folyoyu üzerinden alıp 15 dakika kadar da bu şekilde pişirin.

Sinkontanız hazır. Yemeğinizi dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…