Bütün incir nasıl kurutulur? Bu yöntemle kararmıyor ve şekerlenmiyor! İşte püf noktaları...
Kışlık hazırlıkları başladı. En sevilen meyve ve sebzeler uygun şekillerde hazırlanarak kış için muhafaza ediliyor. İncir de bu meyvelerden biri. Yaş veya kuru fark etmeksizin her haliyle ayrı güzel. Vitamin açısında zengin bu meyve, özellikle et yemeklerini de ayrı güzelleştiriyor. Yaz aylarının sevilen meyvesi incir kurutularak kışın da tüketiliyor. Ancak kuruturken kararmamasına ve küflenmemesine dikkat edilmesinde fayda var. Peki incir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
Kurutulmuş incir besin değeri açısında oldukça zengin bir meyve. İçerisinde kalsiyum, demir, potasyum, çinko, magnezyum, sodyum, lif ve A,B,C vitaminleri bulunur. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Yaz aylarının leziz incirlerini kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki incir nasıl kurutulur? İşte incir kurutmanın püf noktaları...
FIRINLAMAYI DA DENEYİN
İncirleri yıkayıp kuruladıktan sonra tepsiye aralıklarla dizin. Ardından fırını 45 dereceye ayarlayın. Tepsiyi de fırına verin.