GeriHamur İşi Tarifleri Simit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Simit tarifi

Simit tarifi
Ağızda dağılan bu gevrek simitleri evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

Ağızda dağılan bu gevrek simitleri evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım bardak ılık su
  • Yarım bardak ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram un
  • 1 paket kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağı pekmez

Simit tarifi Nasıl yapılır?

Ilık su, süt, toz şeker ve mayayı bir kapta 2-3 dakika harmanlayın. Tuzu, sıvı yağ ve unu ekleyip yoğurun. Elinize çok yapışıyorsa un ilave edin. Unlanmış temiz tezgaha alıp üstüne bir havlu kapatın ve yarım saat kabarmaya bırakın.

Kabarmış hamuru rulo haline getirip on eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız her parçayı tekrar rulo haline getirin. Hamurları saç örgüsü yapıp uçlarını su yardımıyla birbirine yapıştırın. Kendi kendine mayalanması için tekrar dinlendirin.

Üstlerine hafifçe pekmez sürün, ardından susama batırın ve önceden 250 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.