GeriTatlı Tarifleri Şekşeki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekşeki tarifi

Şekşeki tarifi

Şekşeki tatlısı, Türkmenistan mutfağının geleneksel lezzetklerinden. Yumuşacık hamurun kızartılıp bala bulanmasıyla hazırlanıyor. Yapımı oldukça pratik. Farklı bir şeyler denemek isterseniz, şekşeki tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 8-9 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 250 gram bal
  • Susam

Şekşeki tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı elinizle ufalayıp üzerine ılık su, biraz şeker ve tuz ilave edip karıştırın.

Daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın ve kabarması için üzerini kapatıp bekletin.

Maya hazır olduktan sonra üzerine kalan su, şeker, un ve yumurta eklenip yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.

Hamurunuz hazır olunca 10 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra tezgaha un serpin ve merdane yardımıyla hamuru açın.

Hamuru 1 parmak kalınlığında ve şeritler halinde kesin. Daha sonra şeritleri de 3-4 cm uzunluğunda kesin.

Hamurları yağda kızartın.

Balı da tatlıları koyacağınız tabağa aktarın.

Kızaran tatlıları bala bulayıp servis tabağına alın ve üzerine susam serpip servis edin.

Afiyet olsun...