GeriTatlı Tarifleri Şekersiz kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekersiz kabak tatlısı tarifi

Şekersiz kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı sonbahar ve kış aylarının en sevilen lezzetlerinden. Birçok kişi fazla şeker tüketmek istemediğinden tatlıdan kaçınıyor ama kabak tatlısını şeker kullanmadan da yapabilir ve bu keyfin tadını çıkarabilirsiniz. Şekersiz kabak tatlısı yapmak isteyenler için malzemeler ve tarif aşağıda. Balla lezzetlenen bu tatlıyı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim balkabağı
  • 3 su bardağı su
  • 5 adet çubuk tarçın
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Dövülmüş ceviz

Şekersiz kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Suyu tarçınlarla birlikte tencereye alın.

10 dakika kadar kaynattığınız tarçınlı suyu ocaktan alıp tarçınları içinden çıkarın.

Tarçınlı su soğurken kabakları soyup dilimleyin.

Kabak dilimlerini soğuyan tarçınlı suya koyup yeniden ocağa alın.

Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlıyı servis tabağına alın.

Bal ve tahini bir kasede karıştırıp balkabaklarının üzerine gezdirin.

Dövülmüş cevizi de en üste serpip tatlınızı servis edin. Afiyet olsun…