GeriTatlı Tarifleri Şekerpare tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekerpare tarifi

Şekerpare tarifi

Dağılan kıvamı ve kızarmış görüntüsüyle şekerpare, en sevilen tatlılardan biri. Lezzetinin yanı sıra kolayca hazırlanmasıyla da tarif listelerinin favorilerinden. Dilerseniz de hamuruna portakal veya limon kabuğu rendeleyerek daha da güzel bir tat elde edebilirsiniz. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte evde kolay şekerpare tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Çekilmiş fındık içi

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım yemek kaşığı limon suyu

Şekerpare tarifi Nasıl yapılır?

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın.

Bir kaba yumurta, tereyağı, sıvı yağ, irmiK ve pudra şekerini alarak iyice karıştırın.

Vanilya ve kabarma tozunu da ekleyin.

Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hamurdan parçalar alarak tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.

Üzerine fındık koyup hafifçe bastırın.

Tatlınızı önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için de su ve şekeri tencerede kaynatın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Tatlıyı fırından çıkarınca ilk sıcaklığının geçmesi için bekletin. Daha sonra ılık bir şekilde tatlının üzerine gezdirin.

Dilerseniz üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...