GeriSebze Yemeği Tarifleri Sebzeli patates püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli patates püresi tarifi

Sebzeli patates püresi tarifi

Havuç, bezelye ve mısır bu patates süresine hem farklı bir kıvam, hem de farklı bir lezzet katıyor. Üstelik sebze yemek istemeyen çocukları ikna etmek için de çok doğru bir formül. Kolayca hazırlayacağınız bu püre vazgeçilmezlerinizden biri olacak.

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli patates püresi tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri büyük bir tencerede haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin. İçine tuz ve süt ilave ederek pürüzsüz bir kıvama getirin. Başka bir tavaya tereyağı koyarak küp küp doğradığınız havucu, bezelyeyi ve mısırı ekleyin. Kavurduğunuz sebzeleri patates püresiyle birleştirip altını kapatın. Afiyet olsun!