Sarımsaklı mayonez tarifi
Patates kızartmalarınızı daha da leziz hale getirecek bir sos tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet büyük boy yumurta
- 2 diş sarımsak
- 500 mililitre zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1,5 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber
Sarımsaklı mayonez tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Sarımsakları tavada hafifçe çevirin ve rendeleyin. Yumurtaların sarılarını çırpma kabına alın ve blender yardımıyla çırpın. Çırparken bir yandan da zeytinyağını azar azar ilave edin. Zeytinyağı ilave ederken çırpma işini kesinlikle bırakmayın.
Zeytinyağının yarısına geldiğinizde hardal ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan zeytinyağını da azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından limon suyu ve sarımsağı ilave edin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Mayonezinizi hava almayacak bir şekilde kavanoza koyup 1 hafta içinde tüketebilirsiniz.