GeriAtıştırmalık Tarifleri Sarımsaklı ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarımsaklı ekmek tarifi

Sarımsaklı ekmek tarifi

Sarımsağın neredeyse güzelleştirmediği hiçbir tarif yoktur. Ancak birazdan paylaşacağımız sarımsaklı ekmek tarifinde bu kez sarımsak başrolde! Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin harika bir yolu olan sarımsaklı ekmek tarifine bayılacaksınız. İşte ister çayın yanına ister tek başına atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz sarımsaklı ekmek tarifi malzemeleri, tarifi ve yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 3 dal taze kekik
  • 200 gram parmesan tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Sarımsakları havanda iyice dövün.

Oda sıcaklığına gelmiş olan tereyağını bir kaseye alın ve sarımsak, tuz, taze kekik yaprakları ile iyice karıştırın.

Bayat ekmeği dilimlere ayırıp üstlerine hazırladığınız sarımsaklı tereyağından bolca sürün.

Ardından yanmaz kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizip, ekmek dilimlerinin üstlerine parmesan tozu serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra sarımsaklı ekmeklerinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...