GeriSebze Yemeği Tarifleri Sarı kiraz tuzlusu kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sarı kiraz tuzlusu kavurması tarifi

Sarı kiraz tuzlusu kavurması tarifi

Tam kiraz mevsimi gelmişken, tuzlusunu da yapmadan olmaz. Genelde tatlı olarak tükettiğiniz kirazı bu sefer Giresun usulü tuzlamasını yaparak tüketebilirsiniz. Peki kiraz tuzlusu kavurması nasıl yapılır? Kırmızı olgunlaşmış kirazla yapılsa da makbulü sarı kirazdan olan kiraz tuzlamasını soğanla kavurup, afiyetle yiyebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız, tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram sarı kiraz tuzlusu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 fincan sıvı yağ

Sarı kiraz tuzlusu kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Kirazların çekirdeklerini çıkarın. Ardından suya koyarak tuzunun çıkmasını sağlayın. Birkaç saat sonra sudan çıkarıp süzün. Orta boy bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Daha sonra soğanları ince ince doğrayın ve kızgın yağa atın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kirazları da kavrulan soğanların üzerine koyun ve karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.