GeriTatlı Tarifleri Saray sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saray sarması tarifi

Saray sarması tarifi

Çok hafif ama bir o kadar da lezzetli bir tatlı tarifi mi aramıştınız? Saray sarması, tam da aradığınız gibi. Sunumuyla gözleri nefis tadıyla da mideleri doyuracak bu tatlıyı çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Mis kokulu bir bardak sıcacık çayın yanına da çok yakışacak. Yiyenin bir daha isteyeceği saray sarmasını mutlaka deneyin, çok beğeneceksiniz. Bizden söylemesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Saray sarması tarifi Nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri derin bir tencereye alın.
  • Üzerine un ve kakaoyu eleyip iyice karıştırın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.
  • Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpin.
  • Üzerine sıcak muhallebiyi döküp eşit bir şekilde yayın.
  • Bir süre buzdolabında soğutun.
  • Diğer taraftan iç dolgusu için süt ile krem şantiyi çırpın.
  • Muhallebiniz soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi eşit bir şekilde yayın.
  • Ardından eşit dikdörtgen şeklinde kesin.
  • En son spatula ile rulo şeklinde sarın.
  • Afiyet olsun.