Şaraşura tarifi
Şaraşura, Marmara Bölgesi’ne ait bir tür sebze yemeği. Kısaca etsiz türlü de diyebiliriz şaraşura için. Özellikle yaz aylarında taze sebzelerle yapıldığında lezzetine doyum olmayan şaraşura için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
Şaraşura tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeleri ayıklayıp ikiye bölün.
Patlıcan, kabak ve biberleri soyup küp küp doğrayın.
Soğanları irice, biberleri ise kalın halkalar halinde doğrayın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanları ilave edin.
Pembeleşene kadar kavurduğunuz soğanlara biberleri ve domatesleri ekleyin.
Biraz sulandırdığınız salçayı da ekleyip karıştırın.
Fasulye, patates, kabak ve patlıcanları ekleyin.
Üzerine sıcak su ve tuzunu da ekleyip yarım saat kadar orta ateşte pişirin.
Servis etmeden önce ılınmasını hatta soğumasını bekleyin. Afiyet olsun...