Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Sarambula tarifi
Karadeniz mutfağına ait bir lezzet olan sarambula, pazı, pırasa ve mısır yarması gibi malzemelerle yapıldığı için hem çok doyurucu hem de çok besleyici. İsteyenlerin hamsiyle de yapabildiği bu yemeği biz bugün vejetaryen bir tarif olarak tasarladık. İşte özellikle et yemeyenlerin çok beğeneceği sarambula tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı mısır yarması
- 2 adet pırasa
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 demet pazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Sarambula tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları ve pırasaları ince ince doğrayın.
Tereyağını tavada kızdırıp soğan ve pırasaları ilave edin ve kavurun.
Bu esnada pazıları ufak ufak doğrayın.
Maydanozları ince ince kıyın.
Kavrulan soğanlara pazı, maydanoz, kuru nane ve tuzu ilave edin.
5-6 dakika daha kavurduktan sonra içine mısır yarmasını ilave edin.
2 su bardağı suyu da ekleyip mısırlar suyu çekene kadar pişirin.
Sıcak servis edin, afiyet olsun…