GeriTatlı Tarifleri Samaksa tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Samaksa tarifi

Samaksa tarifi

Mis gibi kokulu üzümlerden yapılan samaksa, Giresun mutfağına ait lezzetli bir tatlı. Karadeniz’in birçok yöresinde yapılan pepeçura tatlısıyla oldukça benzer olan bu tatlı, servis edilirken üzerine koyulan süt ile farklılaşıyor. Kokusuyla büyüleyecek samaksa nasıl yapılır? İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kırmızı üzüm
  • 3 kaşık un

Üzeri için:

  • Süt

Samaksa tarifi Nasıl yapılır?

  • Üzümleri saplarından ayrın ve iyice yıkayın.
  • Ardından derin bir tencerede kaynattığınız suya atarak haşlayın.
  • Haşlanan üzümleri kaşık yardımıyla iyice ezin.
  • Ezdiğiniz üzümleri süzgeçten geçirip süzün.
  • Ardından süzülen üzümleri bir tencereye alın ve üzerine unu ekleyin.
  • Muhallebi haline gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen samaksayı servis kabına alın ve soğutun.
  • Soğuyan samaksayı servis ederken üzerine süt dökün.
  • Afiyet olsun.