GeriSebze Yemeği Tarifleri Sakarca mücveri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sakarca mücveri tarifi

Sakarca mücveri tarifi

Sebze ağırlıklı yemekleriyle bilinen Giresun mutfağından önemli bir lezzetle sizlerleyiz. Giresun’da bolca yetişen, ucu soğana benzeyen ve yeşil sapları olan sakarca bitkisinden hazırlanan mücveri çok seveceksiniz. Bazı bölgelerde çöplüce olarak da bilinen sakarca mücveri nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi aşağıda…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram sakarca
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Sakarca mücveri tarifi Nasıl yapılır?

  • Sakarcaları iyice yıkayıp, temizleyin.
  • Ardından kaynamış suya temizlediğiniz sakarcaları atarak haşlayın.
  • Haşlanan sakarcaları süzün ve sıkıp fazla suyunu giderin.
  • Sakarcaları ince ince doğrayın.
  • Mısır unu, tuz ve yumurta ilave edip karıştırın.
  • Kızgın yağlı tavaya kaşık kaşık yayıp, arkalı önlü kızartın.
  • Sakarca mücverleriniz hazır.
  • Afiyet olsun.