GeriMeze Tarifleri Saganaki tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saganaki tarifi

Saganaki tarifi

Yunanistan'da meze olarak sunulan kızarmış peynir olan saganaki, tatlıyla tuzluyu bir arada tüketmeyi sevenler için çok uygun. Biz tarifte hellim kullandık ancak siz saganaki yaparken kolay erimeyen sert bir beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Ekmeğinizi batıra batıra yiyeceğiniz bu enfes tarifi kahvaltılarınızın bir parçası haline de getirebilirsiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram hellim peyniri
  • 5 çorba kaşığı susam
  • 1 yumurtanın beyazı
  • Zeytinyağı
  • Bal

Saganaki tarifi Nasıl yapılır?

1 yumurta akını bir fiske tuz ilavesi ile iyice çırpın. Ayrı bir kaba da susam koyun. Bir parmak kalınlığında dilimlediğiniz peynirleri önce yumurta akına sonra da susama bulayıp tepsiye dizin.

Susamlı dilimleri en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra zeytinyağında kızartın. Üzerine bal gezdirerek sıcak olarak servis edin.