GeriHamur İşi Tarifleri Saçaklı poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saçaklı poğaça tarifi

Saçaklı poğaça tarifi
Genelde hazır satılan bu poğaçaları yapmak için kolları sıvayın!

Genelde pastanelerde satılan bu poğaçaları yapmak için kolları sıvayın!

  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
  • İçi için
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • ½ demet maydanoz

Saçaklı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

2 su bardağı kadar elenmiş un, 1 paket instant maya, tuz ve şekeri derin bir kabın içinde karıştırdıktan sonra ortasını açın. Ilık süt, sıvı yağ, yumurtanın akını koyup karıştırın. Biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Beyaz peynire biraz yoğurt ya da labne peyniri ekleyerek yumuşatın. Pişen poğaçaların ortalarını bıçakla kesin. İçine peyniri ekleyip ince kıyılmış maydanoza batırarak servis edin.