GeriHamur İşi Tarifleri Saç örgülü poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saç örgülü poğaça tarifi

Saç örgülü poğaça tarifi
Farklı görünüşü ve lezzeti hafızalarınızdan uzun süre silinmeyecek.

Farklı görünüşü ve lezzeti hafızalarınızdan uzun süre silinmeyecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
İç malzemesi için:
  • Sucuk
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşı sıvı yağ
  • Haşhaş tohumu (çörek otu ya da susam da olabilir)

Saç örgülü poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına ılık su ve ılık sütü alın, yaş mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın ve sıvı yağı ekleyin. Azar azar un ilave edip, şeker ve tuzu una katıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandırın.

Mayalanan hamurdan 12 eşit beze yapın. Hafif unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Karşılıklı iki kenarına aralıklar bırakarak bıçakla verev şeklinde kesikler yapın. İç malzeme olarak sucuk dilimlerini yerleştirin. Kesik kısımları karşılıklı olarak birbirinin üzerine katlayıp örgü şekli verin.

Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu, susam veya çörek otu serpin. 175 derecelik ılık fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.