GeriEt Yemeği Tarifleri Sac kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sac kavurma tarifi

Sac kavurma tarifi

Çok lezzetli olan bu sac kavurma tarifinin tadına ailenizle birlikte varın...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 10 adet sivri biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 250 gram tereyağı

Sac kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağını tavaya koyup eritin. Ufak ufak doğradığınız sivri biberleri ilave edin. Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanları da tavaya ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Sonra kabukları soyulmuş, ufak ufak doğranmış domatesi ekleyin. Orta derece ateşte biraz daha pişirin. Domatesler yumuşasın. Daha sonra haşladığınız eti ilave edin. Üzerine istediğiniz kadar tuz ve baharatı ekin. Kısık ateşte pişirin. Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatın. Sıcak sıcak servis yapın.