Rus poğaçası (Proşki) tarifi
Ispanaklı ve kıymalı hazırlanabilen Rus poğaçası piroşki tarifi beş çaylarının aranan lezzetlerinden biri olmaya aday görünüyor. Aynı zamanda vitaminli bir hamur işi olan Rus poğaçası tarifi, malzemeleri ve evde kolay yapım aşamaları hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 3 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar un
- 300 gram ıspanak yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tepeleme toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme salça
Ispanaklı hamurun içi için:
- 300 gram tulum, keçi veya hellim peyniri
Salçalı hamurun içi için:
- 1 adet soğan
- 300 gram kıyma
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Rus poğaçası (Proşki) tarifi Nasıl yapılır?
Hamuru için gerekli bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamuru ikiye ayırın ve üzerini bezle örterek on beş dakika kadar dinlendirin.
Ispanakları iyice yıkayıp kıyın ve hafif kavurdukdtan sonra robottan geçirin.
Hamurun birine ıspanağı ekleyip yeşil bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Diğer hamura salça ve baharatları katarak yoğurun ve kırmızı bir hamur elde edin.
Ispanaklı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve biraz açtıktan sonra bir ucuna peyniri koyun. Ay şeklinde kapatın.
Ispanaklı hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Salçalı hamurun içi içinse kıyılmış soğanı kıymayla yağda kavurun.
Salçalı hamurdan yine ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir açıp bu kez kıymalı harçtan koyun ve kapatın.
Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun...