GeriTavuk Yemeği Tarifleri Rulo hindi göğüs tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rulo hindi göğüs tarifi

Rulo hindi göğüs tarifi

Hindiyi bir de demir yönünden zengin ıspanak ile denemek ister misiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet hindi göğüs
  • 20 gram kestane mantarı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 mililitre krema
  • 50 gram toz parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze fesleğen
  • 200 gram ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Rulo hindi göğüs tarifi Nasıl yapılır?

Hindi göğüsleri arzu edilen incelikte iki streç film arasında et döveceği ile dövün. Ayrı bir tavada soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Mantarları ilave edin ve 5- 6 dakika karıştırarak soteleyin. Ispanak, krema ve parmesan peynirini ilave edin ve karıştırarak pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğeni ilave edin soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra hindilerin ortasına bu karışımı yerleştirip, hindileri rulo şeklinde sarın. Ruloların üzerine tuz, karabiber serpiştirin ve tavada az zeytinyağı ile tüm yüzeyleri altın sarısı olana dek kızartın. 180 derecelik fırında 25-30 dakika fırınlayın ve dilimleyerek servis edin.