Risotto alla milanese tarifi
Risotto İtalyanların ünlü pirinç yemeği. Birden fazla çeşidi olan risotto'nun en tanınmış versiyonu da Milano usulü risotto yani risotto alla milanese. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, sizin için nefis bir risotto alla milanese tarifi hazırladı. Et yemeklerinin yanına çok yakışacak olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram arborio pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı su-üzüm sirkesi karışımı
- 1 litre tavuk suyu
- Bir tutam safran veya aspir otu
- 4 yemek kaşığı parmesan rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Risotto alla milanese tarifi Nasıl yapılır?
İlk önce safran veya aspir otunu tavuk suyuna alıp iyice ısıtın.
Minik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyip sarımsak ilave edin.
Pirinci yıkamadan ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun.
Su-üzüm sirkesi karışımını ekleyip yüksek ateşte çektirin.
Tavuk suyunu ilave etmeye başlayın.
1,5 -2 kepçe ilave edip spatula ile karıştırın.
Çekince tekrar ilave edip aynı işlemi tekrarlayın.
Yaklaşık 6-7 kepçe yeterli oluyor ama altıncıdan sonra tadına bakın.
Kıvamı kuru olmamalı hafif nemli kalmalı ve pirinç dişe gelmeli.
Tuz, parmesan ve soğuk tereyağını ilave edip karıştırın.
5 dakika kadar kapağı kapalı demlenmeye bırakın.
İdeal kıvamı düz tabağa alındığı zaman kendiliğinden yayılanıdır. Afiyet olsun...