GeriTatlı Tarifleri Revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Revani tarifi

Revani tarifi

Revani Türk mutfağının klasik tatlılarından biri. En basit tarifiyle irmikli bir kekin üzerine şerbet dökülmesiyle hazırlanan revaniyi evde yapmayı daha önce denediniz mi bilmiyoruz ama eğer denemediyseniz bu tarif çok doğru bir başlangıç noktası. Eğer denediyseniz de farklı bir bakış açısını bu tarifte bulabilirsiniz. Bu arada aklınızda olsun: Tatlının kekini hazırlarken içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok hoş bir aroma verecektir.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı fındık (ince çekilmiş)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Revani tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın: Bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dakika kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Kek yapar gibi yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız bir kalıba dökün.

175 derece ısınmış fırında üstü kızarıp batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkınca 3-4 dakika ılınması için bekleyip keki tepside dilimleyerek üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar gezdirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.