GeriSebze Yemeği Tarifleri Ratatouille tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ratatouille tarifi

Ratatouille tarifi
Et yemeklerinin yanına oldukça yakışan Fransız mutfağının bu lezzetli tarifini mutlaka deneyin!

Et yemeklerinin yanına oldukça yakışan Fransız mutfağının bu lezzetli tarifini mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet büyük boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Ratatouille tarifi Nasıl yapılır?

Domatesleri ve sarımsağı rendeleyin. Domatesleri tavada suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ısıya dayanıklı servis tabağına alın.

Ayrı bir yerde kabukları soyulmamış kabakları, patlıcanları ve biberleri ince ince dilimleyin.

Bir kapta zeytinyağı ve tuzu harmanlayın. Hazırladığınız domates harcının üzerine sebzeleri sırasıyla dizin. En son üzerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirip nane serpin.

Üzerini folyo ile kapatıp 30 dakika pişirin. Ardından folyoyu açıp üzeri kızarana dek pişirin. Piştikten sonra dilerseniz kaşar rendeleyip servis yapabilirsiniz.