GeriHamur İşi Tarifleri Ramazan pidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan pidesi tarifi

Ramazan pidesi tarifi

Artık sadece ramazan ayında değil, istediğiniz zaman pide yiyebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 mililitre su
  • 100 mililitre süt
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kepekli un (tabanı için)
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Ramazan pidesi tarifi Nasıl yapılır?

Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz ve 5 bardak unu derin bir kaba eleyin. Mikserin hamur yoğurma başlıklarını takın ve unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğurulana kadar mikserle işleme devam edin.

Yoğurma işlemi bitirince, hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur çok fazla kabaracak onun için tahta bir kaşık yardımı ile mayalanan hamurun havasını alın. Kenarlarını kaptan kurtararak, üzerine un serpin ve beze yapın.

Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın ve eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün. Çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ve ılık servis yapın.