GeriEt Yemeği Tarifleri Ramazan kebabı tarifi (Dana etli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan kebabı tarifi (Dana etli)

Ramazan kebabı tarifi (Dana etli)

Ramazan ayı içerisinde iftar sofralarını süsleyen yemeklerden olan Ramazan kebabı tarifi malzmeleri ve kolay yapımı ile karşınızda! İftar için aradanan besleyici ve doyurucu tariflerden olan Ramazan kebabı, Afyonkarahisar mutfağında da çok seviliyor. Ramazan kebabı nasıl yapılır merak edenlere, Afyon kebabı olarak da bilinen Ramazan kebabı tarifi haberimizde...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 2 adet tırnaklı pide
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Ramazan kebabı tarifi (Dana etli) Nasıl yapılır?

Öncelikle eti bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Ardından etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.

Tuzunu da ekleyip etler yumuşayana kadar altı kısık ateşte pişirin.

Diğer yandan pideleri küp küp doğrayıp fırında ısıtın.

Etin suyunu süzün ve pideleri bu suyla ıslatın.

Etleri ıslattığınız pidelerin üzerine yerleştirip gerekirse biraz daha et suyu dökün.

5 dakika kadar fırınladığınız yemeğinizi üzerine kıyılmış maydanoz serpip salata ve yoğurt ile sıcak servis edin.

Afiyet olsun...