GeriTatlı Tarifleri Ramazan helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan helvası tarifi

Ramazan helvası tarifi

Ramazan ayında aranan tarifler arasında yer alan Ramazan helvası, iftar hazırlığı yapanlar tarafından merak ediliyor. Şerbeti pekmezle yapılan Ramazan helvası favori tariflerinizden biri olabilir. Peki, Ramazan helvası nasıl yapılır? İşte, evde kolay Ramazan helvası tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı margarin
  • 3/5 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 50 gram dolmalık fıstık

Üzeri için;

  • 4 çorba kaşığı toz Antepfıstığı

Ramazan helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı ya da margarini tencerede eritin.

Ardından fıstıkları rengi değişinceye kadar kavurun.

Unu da ilave edip tahta kaşıkla kısık ateşte sürekli olarak karıştırarak kavurun.

Unun rengi değişince şekeri, pekmezi ve suyu bir yandan karıştırmaya devam ederek ekleyin.

Helva suyunu çekip macun kıvamına geldiğinde tahini ekleyip beş dakika daha kavurun.

Altını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra kaşıkla şekil verip servis tabağına alın ve toz Antepfıstığı ile süsleyin.

Afiyet olsun...