GeriBörek Tarifleri Puf Böreği Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Puf Böreği Tarifi

Puf Böreği Tarifi

Börek tarifleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Sabah kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam aras sıcaklarda sofranıza eşlik edecek harika bir börek alternatifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte sizlere iç harcını dilediğiniz gibi hazırlayabileceğiniz puf böreği tarifi, malzemeleri ve kolay yapılışı…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2- 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta

İçi harcı için;

  • İç harcını dilediğiniz malzemelerden birini seçerek hazırlayabilirsiniz.
  • Çekirdekleri çıkarılmış zeytin
  • Peynir, maydanoz
  • Patates,
  • Soğanlı ve kıymalı harç

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Puf Böreği Tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabına alın ve ele yağışmayacak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Yoğurduktan sonra hamurun üzerini örterek 5 dakika kadar bekletin.

Ardından hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp tezgahta merdane yardımı ile küçük ve çok ince olmayacak şekilde, çay tabağı büyüklüğünde açın.

Ortasına iç harcınızı koyun ve “D” şeklinde kapatın.

Kenarlarına çok iyi bastırarak kapatın veya ruletle kesin.

Hazırladığınız böreklerinizi kızdırılmış bol sıvı yağda kontrollü olarak iki tarafı da nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Kızaran börekleri havlu kağıt serili servis tabağına alın ve sıcakken ikram edin.

Afiyet olsun…