GeriHamur İşi Tarifleri Pratik etli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik etli ekmek tarifi

Pratik etli ekmek tarifi

Pratik ve lezzetli bir aperatif, etli ekmek tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet yufka
  • Tereyağı
Kıymalı harç için:
  • 300 gram kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1-2 su bardağı su
Peynirli harç için:
  • 100 gram lor peyniri
  • Maydanoz

Pratik etli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları 4'e bölün. Rendelenmiş soğanı, kıyma ve su ile karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin. (İsterseniz peynirli de yapabilirsiniz.)

Hazırladığınız iç malzemesinden yufkanın her yanına ince bir tabaka şeklinde yayın. Önce yanlarını sonra kalın kısmını en sonunda da ince ucunu mektup gibi kapatın. Yufka ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Yapışmaz tavada veya sacda yufkaları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.