GeriTatlı Tarifleri Poşe armut tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Poşe armut tarifi

Poşe armut tarifi

Yapımı son derece pratik olan poşe armut tatlısı, tatlı krizlerini gidermeye birebir bir tarif. Ayva tatlısına benzer şekilde hazırlanan armut tatlısında öenmli bir detay olan hibiskus çayı kullanılıyor. Metabolizma açısından da faydalı olan hibiskus çayı, poşe armut tatlısıyla birleşince hem tadına doyamayacağınız hem de diyet bir tatlı haline geliyor. İşte poşe armut tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-6 adet armut
  • 4 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 1 su bardağı şeker (esmer veya beyaz farketmez)
  • 1 çay bardağı hibiskus çayı
  • 1 litre su

Poşe armut tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle armutları saplarına zarar gelmeyecek şekilde soyun.

Alt kısmını ayakta durması için az miktarda kesin ve orta derinlikte bir tencereye yerleştirin.

Ardından armutların üzerine şekeri, karanfili, tarçını, suyu ve hibiskus çayını ekleyin.

25 dakika kadar armutlar yumuşayana kadar kaynatın.

İsteğe göre kaymak ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...