GeriHamur İşi Tarifleri Pörüşke tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pörüşke tarifi

Pörüşke tarifi

Sofranızda yöresel bir lezzete yer vermeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz Kastamonu mutfağından pörüşkeyi deneyebilirsiniz. Farklı yörelerde çeşitli adları olan pörüşke bir tür üçgen mantı. İç harcına patates, kıyma ve lor gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz. Peki pörüşke nasıl yapılır? İşte pörüşke tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 kase lor peyniri
  • Tereyağı
  • Aldığı kadar ılık su
  • Tuz

Pörüşke tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak unu eleyip yoğurma kabına alın.

Üzerine tuzu da ilave edin.

Daha sonra Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun.

Mantı hamuru kıvamına geldiğinde 15 dakika kadar dinlendirin.

Hamurunuz dinlenince bezelere ayırın ve kalın bir şekilde açın.

Yufkaları kare şeklinde kesin ve ortasına lor ekleyin üçgen şeklinde katlayın.

Tencerede suyu kaynatın ve tuz ekleyin.

Hamurları teker teker suya ilave edip haşlayın.

Ardından suyunu süzüp hamurları bir tepsiye alıp üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...