Portakallı tavuk ve sebzeli kuskus nasıl yapılır?
Sıradan tavuk yemeklerinden sıkılanlar için kış mevsiminin en sevilen meyvesi portakalın da dahil olduğu bir önerimiz var: Portakallı tavuk. ‘Yanına ne yapsak?’ diye düşünenler için ise sebzeli kuskus. İşte, portakallı tavuk ve sebzeli kuskus için gerekli malzemeler ve iki farklı tarifin yapılışı...
PORTAKALLI TAVUK VE SEBZELİ KUSKUS
Portakallı Tavuk Malzemeleri:
4 adet tavuk but
2 adet portakal
1 dal kereviz sapı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı soya sosu
3 dal taze tarhun otu
6 adet tane karabiber
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı krema
Sebzeli Kuskus Pilavı Malzemeleri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
8 adet mantar
2 su bardağı kuskus
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çeyrek bağ dereotu
Sebzeli Kuskusun Yapılışı:
Havuçlarınızı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Tencerenizi ocağa alın ve altını açıp ısınmaya bırakın. Isınan tavanıza zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız havuçları tencereye alıp kavurmaya başlayın. Bu arada mantarlarınızı küçük küçük doğrayın ve kendini bırakıp yumuşayan havuçların üzerine ilave edin ve karıştırın. Mantarlar da kendini bıraktıktan sonra tencerenize kuskusu ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte ardından da kısık ateşte pişirin.
Portakallı Tavuğun Yapılışı:
Fırına girebilen bir tencereyi ocağa alın, altını açıp tencereyi ısınmaya bırakın. Isınan tencerenize tavukları derili kısımları alta bakacak şekilde yerleştirin ve iyice kızarana kadar pişirin. Derili kısımları kızaran tavukları ters çevirip bir iki dakika da arka kısımlarını kızartın. Portakalları küp küp olacak şekilde doğrayın, doğradığınız portakalları tavukların üzerine ekleyin. Kereviz sapı ve sarımsakları da ince ince kıyıp tencereye ekleyin. Tüm bunların üzerine suyu, soya sosunu ekledikten sonra tane karabiber ve tuz ile tatlandırıp tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde tavuklarınızı 30 dakika boyunca pişirin.